Avrupa Uzay Ajansı’nın 10 Uzay Görevi

0

Uzay yarışı yeni bir boyuta taşındı.Uzay ajansları,geçmişte Rusya ve ABD arasında gerçekleşen eski usul rekabetten farklı olarak gerektiğinde güç birliğine gidiyor, kimi zaman da birbirlerine meydan okuyan projeler üreterek teknolojik gelişimin hız kazanmasını sağlıyor.

Yakın gelecekte gerçekleştireceği projeleriyle atağa çeken Avrupa Uzay Ajansı’da bu rekabetin önemli aktörlerinden biri. Kendine özgü yenilikçi kozmik vizyonuyla atılım yapan ajansı; bilim insanları, teknoloji uzmanları, finansman sağlayarak destek veren kuruluşlar ve uzay endüstrisine yatırım yapan uluslararası paydaşlarından aldığı destekle gücüne güç katmaya devam ediyor.

Başarıyla yürütülen uzay politikası, Avrupa Birliği’nin Ar-Ge bütçesinden sağlanan fonla her geçen gün artan geniş bütçesi ve kendisini destekleyen paydaşları sayesinde uzay teknolojilerini büyük bir hızla geliştirip test eden ESA,  Avrupa Birliği için stratejik öneme sahip. Temel politikasını ekonomik büyüme ve yeni istihdam kaynakları yaratmak üzerine şekillendiren ajans, yenilikçi teknolojileri teşvik etmek için yürüttüğü uluslararası diyalog konusunda da örnek teşkil ediyor.

Bugüne dek biriktirilen bilimsel deneyim ve geçmişteki dikkat çekici başarıların sonucunda yola çok daha kapsamlı bir çalışmayla devam edebilen uzay ajansının 2030’a kadar gerçekleştirmeyi planladığı görevlerin her biri geleceğe damgasını vuracak nitelikte.

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) 2030’a kadar gerçekleştirmeyi planladığı 10 uzay görevi:

BepiColombo (Merkür)

Plato (Gezegen Avcısı)

Cheops 2018 (Ötegezegen Araştırmacısı)

Athena 2028 (Sıcak Gazlar Ve Kara Delikler Peşinde)

JUICE 2022-2029 (Avrupa’nın Jüpiter Macerası)

Kaynak: Popular Science

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

G-B0ZQSMMP2T